Your browser does not support JavaScript!


Transit SuperVan 4.2 - sähköinen hirviö

Ford Transit on epäilemättä yksi tunnetuimmista malleista autoilun historiassa. Sen debyytistä vuonna 1965 lähtien Transit on tullut luotettavuuden ja monipuolisuuden symboliksi hyötyajoneuvojen maailmassa. Mutta ei ole vain käytännöllisyys, joka tekee tästä mallista ainutlaatuisen. Ford, hyödyntäen kokemustaan moottoriurheilussa, loi tästä ajoneuvosta erityisen version - Ford Transit SuperVanin. Näytösajoneuvon historia alkoi vuonna 1972, ja voit lukea lisää täältä: Ford Transit SuperVan. Aika ei kuitenkaan pysähdy paikoilleen. Vuosien varrella Ford Transit on käynyt läpi merkittävän evoluution, ja samanlainen kohtalo on kohdannut myös SuperVan-malleja. Uusin versio - Transit SuperVan 4.2 yhdistää teknologisia innovaatioita valtavaan tehoon.

Ford Transit SuperVanin historiallinen yleiskatsaus

Ensimmäinen Ford Transit SuperVan -sukupolvi esiteltiin Brands Hatchin kilparadalla vuonna 1972. Tämän ainutlaatuisen koneen sydämenä oli viisilitrainen V8-moottori Ford GT40:stä, joka tarjosi paitsi ennätyksellisen huippunopeuden noin 240 km/h, myös suorituskykyä, joka mahdollisti kiihtyvyyden nollasta sataan km/h vain 7 sekunnissa. SuperVan saavutti nopeasti mainetta hämmästyttävien kykyjensä ja urheilullisen ulkonäkönsä ansiosta, joka paljasti laajennetut Ford Transit -lokasuojat ja leveät renkaat.

Seuraavina vuosikymmeninä Ford kehitti jatkuvasti SuperVan-konseptia, ottaen käyttöön uusia teknologioita ja parannuksia. Läpimurto tapahtui vuonna 2022, kun Ford Pro Electric SuperVan 4 esiteltiin Goodwoodin nopeusfestivaalilla. Tämä ajoneuvo, jossa oli neljä sähkömoottoria ja 50 kWh:n akku, tarjosi ennenkokemattoman suorituskyvyn – kiihtyvyys 0-100 km/h alle kahdessa sekunnissa, mikä oli mahdollista noin 2000 hv:n tehojen ansiosta.

Transit SuperVan 4.2:n ensi-ilta ja tekniset tiedot

Ford Transit SuperVan 4.2, tämän sähköisen hirviön uusin iteraatio, debytoi vuonna 2023 Pikes Peakin kilpailun 101. painoksessa. Tämä versio oli entistä edistyneempi – moottoreiden määrä väheni kolmeen, mikä yhdessä uusien litium-polymeeriakkujen kanssa STARD:ilta nosti tehoa 1400 hv:iin. SuperVan 4.2 erottui myös muokatusta koristaan, joka oli kehitetty uusimman E-Transit Customin pohjalta. Painon vähentäminen 400 kg:lla ja aerodynaamiset parannukset, kuten valtava takaspoileri ja uusi etusplitteri, lisäsivät aerodynaamista painetta kahteen tonniin 240 km/h nopeudessa. Muista, että osat Ford Transitille löydät verkkokaupastamme.

SuperVanin seikkailut moottoriurheilussa

SuperVan 4.2:n debyytti Pikes Peak International Hill Climbissa vuonna 2023 ei ollut vain Fordin innovaatioiden esittelyä, vaan myös sen hallintaa Pikes Peak Open -luokassa, jossa ajoneuvo, kuljettajanaan Romain Dumas, voitti ensimmäisen sijan. Vain kaksi viikkoa myöhemmin, SuperVan 4.2 osallistui Thrifty Bathurst 500 -kilpailuun Mount Panoramalla, asettaen kierrosennätyksiä suljetun pyörän ajoneuvoille, sähköajoneuvoille ja hyötyajoneuvoille. Sen saavutukset näissä tapahtumissa korostavat paitsi Fordin teknologista edistystä, myös sähköajoneuvojen kehityksen tulevaisuudensuuntaa ja piilevää potentiaalia.


SuperVan 4.2 ja autoilun tulevaisuus

Ford Transit SuperVan 4.2 ei vain jatka edeltäjiensä perintöä, vaan myös raivaa uusia polkuja urheilu- ja hyötyajoneuvojen sähköistämisessä. Sen osallistuminen kilpailuihin ja asettamat ennätykset osoittavat sähkömoottoreiden kyvyt ja viittaavat siihen suuntaan, johon tulevat autoprojektit saattavat suuntautua – suurempi teho, parempi tehokkuus ja pienempi ympäristövaikutus. Onko tämä autoilun tulevaisuus? Tulevatko sähköiset pakettiautot hallitsemaan kaupallisten ajoneuvojen markkinoita? Varmista, että tarkistat kaupallisten ajoneuvojen osat verkkokaupastamme.

Yhteenveto: Nykyaikainen Ford

Transit SuperVan 4.2 on Fordin päättäväisyyden ilmaus sähkötekniikan pioneerikäytössä suorituskykyisissä ajoneuvoissa. Tämän mallin mullistavat saavutukset niin arvostetuissa tapahtumissa kuin Pikes Peak ja Bathurst eivät ainoastaan kohota brändin arvoa, vaan inspiroivat koko autoteollisuutta edelleen innovaatioihin. Kaikki tämä tekee Ford Transit SuperVan 4.2:sta ansaitun sähköisen hirviön, joka muuttaa autoilun kasvoja. Aivan kuten Trateo-osat tarjonnassamme!

- Voima ja innovaatio: Transit SuperVan 4.2 tarjoaa 1400 hv tehoa kolmen sähkömoottorin ansiosta, mikä tekee siitä yhden luokkansa tehokkaimmista sähköajoneuvoista.
- Aerodynamiikka ja muotoilu: Muokattu runko, valtava siipi ja etusplitteri lisäävät aerodynaamista painetta kahteen tonniin 240 km/h nopeudessa, mikä varmistaa maksimaalisen pidon kaarteissa.
- Ennätykset ja tapahtumat: SuperVan 4.2 ei vain hallinnut Pikes Peak -kilpailua, vaan asetti myös ennätyksiä Mount Panorama -radalla, osoittaen ylivoimaisuutensa sähkö- ja hyötyajoneuvojen luokassa.
- Autoilun tulevaisuus: SuperVan 4.2:n menestyksekäs esiintyminen korostaa sähkötekniikan kasvavaa merkitystä moottoriurheilussa, ennakoimalla autoilun uutta aikakautta, joka keskittyy innovaatioihin, tehokkuuteen ja kestävään kehitykseen.

Do you know that ... ?

Muut artikkelit blogissa: